För nu har jag flyttat!

2011-03-04
kl 07:34:21

Jag kände att det var dags att gå vidare.

Därför hittar ni mig numera här.

http://sannevikenas.blogg.se


Fadderbarn

2011-03-02
kl 10:14:00

Jag och Anders har just anmält oss för att få ett fadderbarn. Eller tekniskt sett två. Från Gambia. Ett lite äldre så att hon få börja högstadiet och ett yngre så att hon kan börja skolan.

Jag tycker det känns jättebra att vi har tagit det här beslutet. Det känns bra att kunna hjälpa någon som inte har det lika bra ställt som vi har det.
Och nu vet jag att de 1100 kronorna vi betalar per år (för TVÅ barn!!) verkligen kommer att hjälpa dem, eftersom att min lillasyster faktiskt har varit där och sett hur de lever. Jag har också sett bilder på det och det är ingen höjdare.
Det känns seriöst och vi kan även skicka kläder/leksaker/pennor/vad vi vill eftersom vi har deras adress och man får svar ibland också = vi vet att det har kommit fram.

I byn där våra fadderbarn bor, lever det 6000 människor! (stor by?!)
De flesta över 25 år är analfabeter.
Det är självhushåll som gäller och de flesta är jordbrukare.

I skolan så går barnen i skift eftersom de är så många. En del går 08.30-13.00 och andra 14.00-17.00, de byter skift varannan vecka. I grundskolan är det inte alla barn som har läroböcker, skrivmaterial och skolbänk.

Och eftersom jag inte lägger ut bilder på dem så får ni en på Towe!


ojojoj!

2011-03-02
kl 08:57:48
En del saker i världen är mer komplicerade än andra, därför löser vi det på sådana sätt att Jonas gör det svåra och jobbar hårt och jag tramsar runt och hittar på barnsånger!

Det kommer bli så bra så bra när det är färdigt hörninini!

jippiee

2011-03-01
kl 09:06:01
En vacker dag ska jag ha ihjäl hundjäveln.

Igår hade jag en fruktansvärd huvudvärk, ni vet sån där när man kisar för att allt är för ljust och smärtsamt? Anders var ute med Arthur vid 22.30 och Malte satt och ylade vid dörren. Jag tyckte då att det kanske inte var en så bra idé att väcka grannarna (som har småbarn) så jag tog upp idioten i sängen. Då var han tyst, efter ett tag upptäcker jag att det är alldeles blött.
Vad har han gjort? Jo, pissat på Anders täcke och lakan. Plus att det hade gått igenom till bäddmadrassen. Jag var ordentligt jävla arg och det gjorde inte huvudvärken bättre.
Resultat av gårdagen blev alltså att jag är trött som fan idag och misstänker skarpt att huvuvärken kommer fortsätta. Det känns som det just nu i alla fall.


mindre populär just nu..

Min profilbild
RSS 2.0